Overzicht trainingen

Mindfulnesstraining februari-maart 2020

Mindfulness is gericht op het trainen van aandacht en streeft ernaar om mensen minder op automatische piloot te laten leven. Het is een unieke combinatie van 2600 jaar oude Oosterse meditatietechnieken met Westerse psychologie. Mindfulness gaat over aandacht leren geven aan wat nu is, in plaats van na te denken over vroeger of angstig te zijn voor wat komt. Het is een bijzondere manier van omgaan met wat op je afkomt. In plaats van jezelf te veroordelen, te piekeren of voortdurend toe te leven naar doelen ver in de toekomst, leer je met milde open aandacht aanwezig zijn bij het nu, bij wat je ervaart. Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals inzichtmeditatie, aandachtstraining en meditatieve yoga.

Met behulp van een syllabus en audiobestanden kunnen de studenten thuis oefenen. Als je de technieken echt wil leren toepassen, is het heel belangrijk om dagelijks tijd te maken voor dit ‘huiswerk'.

Je kan de training volgen om steviger aanwezig te zijn in je leven, om anders om te gaan met stress, angstgevoelens, paniek, piekeren en negatieve gedachten. Het helpt je je concentratie te verbeteren en rust in je leven te ervaren.

Periode

  • Data: dinsdag 11/02 - 18/02 - 03/03 - 10/03 - 17/03 - 24/03
  • Aantal sessies: 6 sessies
  • Tijdstip: telkens van 17u00 tot 19u00.

Details

geen inschrijvingsgeld

Trainer

Inge De Leeuw, psycholoog - mindfulnesstrainer

Locatie

Student Service Center AP (Lichttoren, Ellermanstraat 81, 2000 Antwerpen). Aanmelden aan het onthaal.

*
*
*
*
Extra uitleg

Lijkt deze training interessant voor jou?

Via dit contactformulier kan je meteen een afspraak maken voor een intakegesprek bij de studentenvoorzieningen van je eigen universiteit of hogeschool.