Er zijn verschillende mogelijkheden om te ontstressen, alles even op een rijtje te zetten en je veerkracht te versterken

Ben je soms overweldigd door het vele werk dat op je afkomt? Moet je met zoveel rekening houden dat je soms niet kunt stoppen met denken? Zoek je goede manieren om met stress om te gaan of je af te reageren? Wil je enkele tools uitproberen om je welbevinden te verbeteren of praat je er graag eens met iemand over?

Binnen je hogeschool of universiteit vind je een aanbod waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Kijk dus zeker eens op het intranet van je onderwijsinstelling.

Hieronder vind je enkele websites en tools waarmee je aan de slag kan gaan om je veerkracht op peil te houden, te verbeteren of zelfs te testen.

Studentenplatform Moodspace

MoodSpace is een plek voor studenten. Vol betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Met ruimte voor verhalen van studenten, peptalk en wegwijzers naar een luisterend oor. Dé check en het duwtje in de rug voor je mentale gezondheid dus.

Website: Gezond leven – ‘Geluksdriehoek’

Een gelukkig leven … Dat wensen we elkaar allemaal toe. Maar je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’: wat is dat precies?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk – Wat is het? Hoe kun je eraan werken? – in de geluksdriehoek. Bekijk zeker het filmpje ‘De geluksdriehoek in een notendopje’!

Website: Het Helpt

Website van de Eerstelijnszones Antwerpen Centrum, Noord Antwerpen, Antwerpen Oost en Antwerpen Zuid waar zowel jongeren als volwassenen op zoek kunnen gaan naar de (lokale) steun en hulp die bij hen past.